Wereldmarkt

Op zondag 15 oktober 2017 organiseert GROS Kortenberg opnieuw een Wereldmark mét Geefplein.

Er is ook een Repair Café aanwezig!

 

De wereldmarkt brengt ambacht van hier en ginder, gezelligheid, smakelijke en duurzame dingen onder één dak. Ruim 20 standhouders nemen deel aan deze editie.

 

We zien u graag binnenkort in OC Colomba.

 

Klik hierboven "deelnemers" of "praktisch" voor meer informatie.

 

Doelstellingen Wereldmarkt

 

1.De Wereldmarkt wil mensen een blik op de wereld geven, door aandacht te besteden aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (opvolgers van de Milleniumdoelstellingen).

 

Die blik concretiseren we door de door de GROS-gesteunde projecten de kans te bieden om zich kenbaar te maken aan het publiek. We bekijken het ruime perspectief via o.m. 11.11.11 en de WereldWinkel.

 

 

2.De Wereldmarkt is ook een initiatief dat lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten aanmoedigt. Dit ligt volledig in de lijn van de ambitie van de gemeente Kortenberg om een FairTrade-gemeente te worden. Producenten van lokale en duurzame voeding en projecten die zulks aanmoedigen, vinden dus ook een plaatsje op de Wereldmarkt.

 

 

3.Duurzaamheid is uiteraard niet beperkt tot voedselproductie en –consumptie. De Wereldmarkt schaart zich volop achter het principe van duurzame ontwikkeling, zijnde ontwikkeling die aansluit op de behoeften van heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

De Wereldmarkt steunt dan ook initiatieven als “Geefplein” en “Repair Café”.

 

 

Benieuwd naar meer? Check het overzicht van de deelnemers aan de Wereldmarkt.

Contacteer ons

Volg ons

GROS Kortenberg

info@gros-kortenberg.be